Over ons

Wij zijn Jan en Aukje Leeverink. Ondertussen alweer 36 jaar getrouwd en we hebben 3 uitwonende kinderen;
Johannes (35), Sjoukje (33) en Marije (28) en 4 kleinkinderen van 8, 3 ,2 en 0 jaar.  Samen met Marije en haar man
Thomas zijn wij Driestroomhuis Klim-op.

Sinds 1999 zijn wij, Jan en Aukje, via een netwerkplaatsing in aanraking gekomen met pleegzorg.
Vanaf dat jaar, hebben wij al heel veel pleegkinderen opgevangen, als nacht en ontij plaatsing, crisisplaatsing, perspectief zoekend en perspectief biedende plaatsing.
In de loop van de afgelopen jaren hebben wij, voor kortere of langere tijd, kinderen opgevangen in het autistische spectrum, met een verstandelijke beperking, met een hechtingsstoornis, met een gedragsproblematiek, psychiatrische problematiek of een combinatie van beperkingen.

En wij zijn Thomas (29) en Marije (28) Zwiers. We zijn 4 jaar getrouwd, maar al 14 jaar samen.
Samen hebben we de zonen: Siem en Hidde.
Al vroeg hebben wij beide kennisgemaakt met jeugdzorg. Toen wij nog kind waren, werkten onze beide ouders al in de jeugdzorg. We hadden dan ook al jong het besef dat het niet een vanzelfsprekendheid is dat elk kind bij zijn eigen ouders op kan groeien, om wat voor reden dan ook.

Thomas heeft het CIOS gedaan, maar is daarna gaan werken op een leefgroep voor jongeren.
Daarna heeft hij een aantal jaren gewerkt in de opvang voor minderjarige asielzoekers. Marije heeft de PABO gedaan en heeft bijna 5 jaar voor de klas gestaan. Toch is de zorg aan kinderen die niet thuis kunnen wonen altijd aan ons blijven trekken. Zo zijn wij in vakanties en weekenden regelmatig logeerhuisouders geweest voor intermezzo (voorheen Joozt) in de Glind. Dit hebben we altijd met veel plezier gedaan. Door al onze ervaringen, zowel van huis uit als in het werk, hebben we veel kennis verworven over diverse problematieken bij kinderen en hoe er mee om te gaan.


Met z'n vieren zijn we een ijzersterk team en doen we waar ons hart ligt: bijdragen aan een mooie toekomst van kinderen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. Vanuit onze christelijke identiteit proberen we een thuis te zijn voor kinderen die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen.

Op dit moment wonen we met 7 kinderen en de parkietjes Flin en Pip in ons mooie onderkomen aan de rand van Drachten.

© 2013 Driestroomhuis Klim-op